Maartje de Jonge

Als kind was ik altijd al bezig met knutselen, timmeren en bouwen. In 1997 ben ik aan het Hout-en Meubileringscollege in Amsterdam een meubelmaak en restauaratieopleiding gaan volgen. Daarbij heb ik eerst 2 jaar meubels ontworpen en zelf gemaakt en daarna heb ik de restauratie kant gekozen. Tijdens en na de opleiding heb ik gewerkt bij het Amsterdamsch Historisch Museum en het Tropenmuseum, waarna ik mijn eigen bedrijf ben begonnen. Eerst heb ik een aantal jaar in Amsterdam gewerkt, en vervolgens in Den Bosch. Nu heb ik mijn atelier in Zeist en restaureer ik voor particuliere klanten. Dit varieert van museale stukken tot de kast van oma.

Maartje de Jonge
 
Het werken met mijn handen is heerlijk om te doen. Continue maak je afwegingen en keuzes om een meubel zo mooi mogelijk te maken. Dat vereist materiaalkennis, vaardigheden en veel ervaring. Die ervaring wil ik graag delen om ook anderen te laten meemaken hoe mooi het is om praktisch bezig te zijn met hout.
In 2009 heb ik al eerder les gegeven bij de Schrijn en ben toen een aantal jaar veel minder gaan werken vanwege de komst van onze 3 zoons. Inmiddels zijn die wat groter en heb ik tijd en zin om mijn enthousiasme weer aan nieuwe cursisten over te brengen.
Maartje de Jonge