Links websites cursisten

Oud-cursist Maarten Barnhoorn heeft zijn hart verloren aan het werken met hout. Na een decennium gestudeerd en gewerkt te hebben als psycholoog en orthopedagoog is hij met houtbewerken in aanraking gekomen bij De Schrijn.
Meubelmaker Maarten Barnhoorn
Sinds 2008 is hij als zelfstandig meubelmaker actief.
Hoewel opdrachten welkom zijn, werkt hij voornamelijk zijn eigen opdrachten uit. Daarbij zoekt hij voortdurend de balans tussen vormgeving en functionaliteit.
 
Maarten Barnhoorn
Bakenessergracht 33
2011 JS HAARLEM
Telefoon: 06 53230184
 
 
Cursist Kitty van den Berk schreef wekelijks in haar weBlog over 'mijn cursus ambachtelijk meubelmaken'.

Blog Kitty van den Berk

Kitty van den Berk
 
 
Oud-cursist Arjan Bos heeft zijn liefde voor hout verder vormgegeven door de praktijkopleiding tot meubelmaker te volgen. Zijn doel was om kennis en vaardigheden te verbreden. Dat zet hij nu in bij zijn eigen bedrijf, dat houtmaatwerk levert.
 
Houtmaatwerk Doorn
Arjan Bos Houtmaatwerk
Schoonoordselaan 20
3941 KN DOORN
Mobiel: 06 11956878
E-mail: infoatarjanboshoutmaatwerk.nl
 
 
Oud-cursist Robert van Dijk, afkomstig uit de financiële wereld heeft het roer omgegooid en van zijn passie zijn werk gemaakt.
Dijk meubelatelier
Naast het maken van meubels van steigerhout, waar hij al 14 jaar ervaring mee heeft en wat nog steeds actueel is, maakt Robert ook andere meubels. Hij probeert hier zoveel mogelijk ambachtelijke technieken in te verwerken. Zijn meubels hebben een stoere, ambachtelijke en industriële uitstraling.
Daarnaast houdt Robert zich bezig met fine wood art en restaureert/repareert inrichtingen van boten. Ook interieurbouw begint een werkgebied te worden.
 
Voor zijn klanten probeert Robert altijd mee te denken in praktische en mooie oplossingen waarin hij de omgeving waar het meubel moet komen te staan betrekt.
 
Dijk Meubelatelier
Robert van Dijk
Anna Aleidalaan 31
3832 KT LEUSDEN
Mobiel: 06 20603936
E-mail: dijkmeubelatelieratgmail.com
 
Erf de Burgwal Meubelmakerij
 
Na jaren op kantoor te hebben gewerkt heeft Arnold Nagel in 2011 het roer omgegooid. Alleen nog die dingen doen waar je voldoening in vindt. En in zijn geval is dat best veel. Meubelmaken is de grootste daarvan.
Na zijn opleiding bij de Schrijn is hij onmiddellijk voor zichzelf begonnen (met de oude machines van de Schrijn)! Arnold maakt binnen- en buiten-meubels, restaureert en 'vermaakt' bestaande meubels.
 
Het doet Arnold intens plezier om naar zijn eigen overtuiging te kunnen leven en hij vind het een voorrecht om anderen hier ook kennis mee te kunnen laten maken.
 
Erf de Burgwal | Meubelmakerij
Arnold Nagel
Arnhemseweg 78
3832 GN LEUSDEN
Mobiel: 06 51786282
E-mail: arnoldaterfdeburgwal.nl
 
Fair furniture
 
Voor Fair Furniture, opgericht in 2012 door oud-cursist Joris van Balkom, is duurzaamheid één van de key elementen. Het uitgangspunt bij het samenstellen van de collecties is het creëren van betaalbaar design van zo natuurlijk mogelijk materiaal, aangevuld met gerecyclede en recyclebare materialen. Niet alleen voor nieuwe ontwerpen gebruikt Fair Furniture duurzame technieken, óók voor iconen zoals de Acapulco stoel kiest Fair Furniture voor ‘the fair way’.
 
Fair Furniture: Beautifying spaces naturally
Dr. Ahaushof 1
5042 EL TILBURG
Mobiel: 06 53761963
E-mail: infoatfairfurniture.com
 
Feniks Meubelatelier
 
De Feniks is een mythologische vogel die na honderden jaren sterft (verbrand), maar uit zijn as herboren wordt. Zo voelde Donald Brekelmans zich ook toen hij stopte met zijn vorige baan en zich helemaal stortte op het vak van meubelmaker. Logisch dat zijn meubelmakerij de naam "Feniks Meubelatelier" kreeg.
 
Oud-cursist Donald Brekelmans ontwerpt samen met de klant de meubelen, kasten, inbouwkasten en keukens in de maat, vorm, kleur en materiaal die het best bij hen past. De Europese hardhoutsoorten zijn favoriet, maar andere houtsoorten en plaatmateriaal bieden andere mogelijkheden. Het combineren van hout met bijvoorbeeld metaal geeft weer andere mogelijkheden om mooie meubelen te ontwerpen en te realiseren.
 
Feniks Meubelatelier
Langendijk 57
5045 AV TILBURG
Telefoon: 06 54361444
E-mail: infoatfeniksmeubelatelier.nl
 
Lukjes meubelatelier
 
Oud-cursist Lûkje Hesselink heeft na 15 jaar als HRM specialist het roer omgegooid en gekozen voor de pracht van het ambachtelijk maken en verfraaien van meubels in haar eigen atelier. In samenspraak met de klant worden oude meubels hersteld, vermaakt en/of opnieuw gestoffeerd, met keuze uit een grote collectie mooie meubelstoffen. Zowel design klassiekers, antieke – , eigentijdse – en zelfs nieuwe meubels vinden uiteindelijk hun weg naar de meubelstoffeerder met passie voor hout.
 
Lukjes meubelatelier
Dr. Schaepmanlaan 25
3972 ET DRIEBERGEN-RIJSENBURG
Telefoon: 06 17801252
Website: www.lukjes.nl
E-mail: postatlukjes.nl
 
Goeters werkplaats en winkel voor mooie nuttige dingen
 
Goeters werkplaats en winkel voor mooie nuttige dingen
 
‘Mooie, nuttige dingen niet verloren laten gaan, (her)produceren en beschikbaar maken voor mensen die kwaliteit hoog in het vaandel hebben en aandacht besteden aan kwaliteit in hun woon- en bedrijfsomgeving’. Dat is wat oud-cursiste Dominique Huinck voor ogen heeft. Met de opzet van haar onderneming Goeters zet zij op een hedendaagse manier ambacht in de spotlights. Zij creëert een verkooppodium voor de mooie, nuttige artikelen van kleine zelfstandige ambachtslieden o.a. meubelmakers. Maar ook voor smeden of bijv. een touwsplitser. Neem gerust een kijkje op de website van Goeters voor het verhaal achter en gezicht van vak- en ambachtslieden. Of volg haar ondernemers avontuur op facebook.
 
Goeters werkplaats & winkel voor mooie nuttige dingen
Telefoon: 06 42075320
E-mail: dominiqueatgoeters.nl
 
Adri van Iersel meubelmaker
 
Oud-cursist Adri van Iersel is part-time meubelontwerper-maker. Een passie die vraagt om onafhankelijkheid. Door deze onafhankelijkheid kan ik maken wat naar mijn idee goed en mooi is. Zijn motto "waarom massa als het uniek kan?".
 
Adri van Iersel, meubelmaker
E-mail: infoatadrivaniersel.nl
 
Samen de kist maken
 
Oud-cursist Titus Meijer helpt nabestaanden om voor een dierbare overledene zelf de kist te maken. Door concreet aan de slag te gaan met de handen en zo afscheid te nemen, vind je troost en maak je iets moois. Een oprechte, en ambachtelijk gemaakte kist van massief hout met een elegante belijning. Het maken van de kist, en de kist zelf, worden op deze manier een eerbetoon, een blijk van liefde waar je samen vorm aan hebt gegeven en waar je trots op kunt zijn.
 
Daarnaast maakt Titus meubels en andere houtwerken in opdracht en op maat voor vrienden en (on)bekenden.
 
Samen de kist maken
Titus Meijer
Molenweg 47
6862 HN OOSTERBEEK
Telefoon: 06 54 315 735
E-mail: infoatsamendekistmaken.nl
 
Meubelmakerij Mol
 
Oud-cursist Reijer Mol is zijn eigen bedrijf begonnen als meubelmaker om meubels te kunnen maken in samenspraak met de klant.
 
Reijer maakt meubels, van hout of op hout gebaseerde producten naar ontwerp, van kelder tot zolder, van keuken tot kast onder het schuine dak. Samen met de klant het hele proces, van wensen en eisen tot en met de plaatsing, doorlopen om zo een uniek, specifiek meubel te maken.
 
Reijer Mol - Meubelmaker
Admiraal Byrdstraat 6
5665 HE GELDROP
Telefoon: 06 5741 8677
E-mail: reijeratmeubelmaker-mol.nl
 
WoodcraftsNL
 
In 2015 is oud-cursist Rolf Moerman gestopt met management van ICT organisaties en projecten. Na een aantal jaren opleiding bij de Schrijn besluit hij om voor zichzelf te beginnen als meubelmaker met een eigen werkplaats. Zijn voorkeur gaat uit naar ambachtelijk werken met hout wat hij terug vindt in de Arts and Crafts movement (VK en USA).
 
WoodcraftsNL
Schoonheid in Functionaliteit
Rolf Moerman
Mobiel: 06 51365232
E-mail: rolfmoermanatkpnmail.nl
 
Mark Ober Houten Meubel Atelier
 
Mark Ober is in 2018, toen hij bijna klaar was met de praktijkopleiding meubelmaken bij De Schrijn, gestart met zijn meubelmakerij Mohma.
Hij begon het leerjaar om zich verder te bekwamen in zijn hobby, maar werd zo enthousiast dat hij in Utrecht zijn eigen werkplaats is begonnen. Daar ontwerpt en maakt hij meubels met hout. Na 25 jaar projectmanagement voor banken en verzekeraars een hele stap! in zijn werkplaats maakt hij meubels met massief, inlands hout, aangevuld met andere materialen: plaatmateriaal, metaal en bijvoorbeeld ook meubel-linoleum.
 
MOHMA - Mark Ober Houten Meubel Atelier
Otto Hahnweg 12
3542 AX UTRECHT
Website: www.mohma.nl
E-mail: infoatmohma.nl
 
Timmerbedrijf en meubelmakerij T. Ruigrok
 
Oud-cursist Theo Ruigrok heeft al bijna 25 jaar een timmerbedrijf dat voornamelijk renovatie en restauratie werk uitvoert bij particulieren. De afgelopen jaren heeft hij naast verbouwingen ook diverse maatwerk meubels geleverd om de projecten volledig af te ronden tot aan het interieur toe.
 
Het liefst pakt hij het werk volledig aan, van het fabriceren van de kozijnen tot het fijnste timmerwerk. Na het 'praktische leerjaar meubelmaken' gevolgd te hebben doet hij nu de vervolgopleiding bij 'De Schrijn'.
 
In de toekomst wil hij zich steeds meer gaan richten op het ambachtelijke wijze maken van meubels met Europese houtsoorten, en dan bij voorkeur regionale houtsoorten. Dit in opdracht en samenspraak met de klant.
 
Timmerbedrijf en meubelmakerij T. Ruigrok
Jagersstraat 6
2636 CM SCHIPLUIDEN
E-mail: infoattruigrok.nl
 
Meubelmakerij Casper Rutges
 
In zijn meubelmakerij in Deurningen maakt oud-cursist Casper Rutges massief houten meubels van Europees of, liever nog, regionaal hout. Het begint allemaal bij een ruwe stam, die meestal al in plakken is gezaagd en gedroogd. Dit hout vormt de basis voor een duurzaam en functioneel meubel, dat speciaal ontworpen kan zijn vóór en zelfs dóór de klant.
 
Meubelmakerij Casper Rutges
Deurningerstraat 22
7561 PK DEURNINGEN
E-mail: casperatcasperrutges.nl
 
 
de KaP Meubelmakerij- en Vormgeving
Oud-cursist Henk Kolstee, maakt na lange tijd werkzaam te zijn geweest als apotheker, tegenwoordig vanuit zijn eigen werkplaats aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo(O) massief houten meubelen. Meubelen die een uitdaging bieden qua vormgeving en vaardigheid en waarbij in het ontwerp functionaliteit en creativiteit samen komen.
 
"de KaP" Meubelmakerij en -Vormgeving
Oldenzaalsestraat 33
7551 AN HENGELO
E-mail: infoatdekapmeubelen.nl
 
 
 
Jan Segers Liv-in
Oud-cursist Jan Segers is zich in de loop der jaren zich steeds meer gaan specialiseren en richten op fijn timmerwerk en meubelmakerij. Van jongs af aan geboeid door hout en houtbewerking, liefde en passie voor het werken met hout en een specifiek gevoel voor vormgeving heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik wil maatwerk voor iedereen toegankelijk maken met de overtuiging dat dit op een verantwoorde manier kan. De producten die ik lever zijn duurzaam in ontwerp, productie en constructie.
 
LIV-IN
Dr.Ahaushof 170
5042 EM Tilburg
Website: www.liv-in.nl
E-mail: infoatliv-in.nl
 
 
Meubelmakerscollectief Utrecht
Het Meubelmakerscollectief Utrecht is
een vereniging van parttime en startende meubelmakers met een gezamenlijke werkplaats in Utrecht. De leden van het collectief delen hun werkplaats, kennis en vaardigheden met elkaar maar zijn allen geheel zelfstandig in hun werk en uitoefening van hun bedrijf.
 
Het Meubelmakerscollectief is in 2012 mede opgericht door de oud-cursisten Heddeke Heijnes, Dominique Huinck en Jacqueline Knottenbelt.
 
Coöperatieve vereniging Meubelmakerscollectief Utrecht U.A.
Jutfaseweg 156
3522 HM UTRECHT
E-mail: infoatmeubelmakerscollectief.nl
 
 
spacer.gifVan Buiten meubelmakerij & interieurbouw
Oud-cursist Andries van Buiten maakt meubels voor binnen!
 
Mijn meubels wekken emotie op. Ik maak op maat gemaakte meubels van hout, indien nodig als toevoeging met glas, kunststof of metaal. In mijn creatief ontwerp verwerk ik uw wensen tot een uniek meubelstuk.
Mag mijn meubel, uw emotie oproepen?
 
VAN BUITEN Meubelmakerij & Interieurbouw
Klein groningen 15
9241 HS WIJNJEWOUDE
Telefoon: 06 42557241
E-mail: infoatavanbuiten.nl
 
 
spacer.gifdit snijdt hout
Na ruim twintig jaar dagelijks op kantoor aan allerlei theoretische zaken te hebben gewerkt ontstond bij oud-cursist Mark Schoenmakers een aantal jaren geleden de behoefte om hiernaast ook wat praktischer bezig te zijn en tijd en ruimte te geven aan zijn droom: op een ambachtelijke manier met hout aan de slag gaan. Na het volgen van het praktisch leerjaar meubelmaken en twee restauratiecursussen bij de Schrijn ontwerpt, bouwt en restaureert hij houten meubels in zijn atelier in Breda.
 
dit snijdt hout
Generaal van der Plaatstraat 13
4811 RE BREDA
Telefoon: 06 821 536 24
E-mail: infoatditsnijdthout.nl
 
 
spacer.gifSprekendhout
Begin 2009 maakt John Engberink - na bijna 15 jaar organisatieadvieswerk - de overstap naar het meubelmakersvak. Ingegeven door de wens zijn hobby verder te ontwikkelen besluit hij een praktijkopleiding bij meubelmakerij De Schrijn te volgen. Met de hier opgedane kennis en ervaring begint hij als zelfstandig meubelmaker en ontwerper.
 
Sprekendhout
meubelontwerp en creatie
John Engberink
Mobiel: 06 1153 6292
E-mail: infoatsprekendhout.nl
 
 
Rob's meubelmakerij
Oud-cursist Rob van Ravenswaay Claasen liet zijn hobby uit de hand lopen en startte in januari 2009 zijn meubelmakerij.
 
Maakt meubels in opdracht op maat, naar ontwerp van de klant of eigen idee. Ook het repareren – en soms restaureren - van waardevolle meubelstukken hoort tot zijn repertoire.
 
Rob’s Meubelmakerij
Mw. Leinweberlaan 4
3971 KZ DRIEBERGEN
Telefoon: 06 55303264
 

 
Eigen Makelij
Oud-cursist Remco Sturm is in 2010 houtbewerkingsbedrijf Eigen Makelij gestart.
 
Hij ontwerpt, maakt en plaatst meubels op maat. Op zijn website vindt u foto's van zijn meubels en andere houtwerken.
 
Eigen Makelij
Hekweg 5
4363 BP AAGTEKERKE
Telefoon: 06 11114525
 
 
Wybo Terpstra Meubelvormgeving - Houtkunst
Oud-cursist Wybo Terpstra ontwerpt en realiseert met passie voor hout unieke meubels en houtsnijwerk. Inmiddels hebben vele werkstukken een weg gevonden naar de klant.
 
Wybo Terpstra Meubelvormgeving – Houtkunst
Blaloweg 3
8041 AH ZWOLLE
Telefoon: 06 28503740
 
 
Gideon Creations
Oud-cursist Gideon Traas is al van jongs af aan gefascineerd door hout. Ruw materiaal met een eigen wil, dat met de juiste behandeling de meest subtiele producten kan opleveren. Na zijn opleiding bij de Schrijn was het zeker dat hij met dit vak bezig wilde blijven. Na een aantal jaren van ontwikkelen en het realiseren van een eigen werkplaats, en de investering van een jaar school in Engeland, ontwerpt en maakt Gideon Creations nu hoogwaardige artistieke meubels in Stadskanaal.
 
Gideon Creations
Gideon Traas
STADSKANAAL
Telefoon: 06 432 000 24
E-mail: gideonatgideoncreations.com
 
 
Maartens meubels
Vanaf het moment dat hij bij De Schrijn voor het eerst een schaaf over een blok iepen hout haalde, wist hij 'dit wil ik'. Dus na 20 jaar radiojournalistiek heeft oud-cursist Maarten van Velthuijsen de overstap gemaakt naar het maken en opknappen van meubels.
 
Maartens Meubels
Bijenmeent 92
1218GG Hilversum
 

 
Meubelmakerij de Vrijheid
Na 38 jaar voor grote internationale bedrijven te hebben gewerkt, heeft Okke de Vries in 2015 het roer omgegooid en is hij als zelfstandig meubelmaker aan de slag gegaan met meubelmakerij ‘De Vrijheid’. Het grootste deel van zijn tijd besteedt hij aan het in overleg met opdrachtgevers ontwerpen en vervaardigen van maatwerk (tafels, kasten, tuinmeubilair enz). Ook neemt hij beschadigde meubels onderhanden. Daarnaast staat hij van tijd tot tijd op kunst- en ambachtsmarkten en verkoopt daar speelgoed en originele gebruiksvoorwerpen zoals tafellessenaars, dienbladen en meditatiekrukjes.
 
Meubelmakerij De Vrijheid
Okke de Vries
Bronmos 1
3904 BG Veenendaal
E-mail: osdevriesatoutlook.com