Praktijkopleiding tot meubelmaker, het praktisch leerjaar meubelmaken

Bekijk de filmpjes over onze praktijk opleiding meubelmaken.

Vakmanschap is meesterschap

Droom in uitvoering

Werken aan eindwerkstuk

Meubelmaken in de huidige tijd

Onder de rubriek "Meubelmaken in de huidige tijd" schetsen we een beeld van wat oud-leerlingen doen met hetgeen ze geleerd hebben bij De Schrijn. We volgen en interviewen oud-leerlingen van de cursussen en praktijkopleidingen meubelmaken.
 
Interviews oud-leerlingen

Praktijkopleiding meubelmaken

Wat cursisten zeggen

Als kind vond ik het al leuk om mijn vader te helpen met het maken van houten meubelen. Voor hem was en is het nog steeds een hobby waar hij veel uurtjes aan besteedt. Door studie, werk en gezin ben ik zelf nauwelijks ooit aan houtbewerken toegekomen. Op een dag ontdekte ik op internet dat ik cursussen meubelmaken kon volgen bij De Schrijn. Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met een basiscursus. Dit vond ik zo leuk dat ik alles op alles heb gezet om ondanks een full time baan ook de praktijkopleiding meubelmaken te kunnen volgen. Hier heb ik geen spijt van en ik vind het jammer dat het alweer voorbij is. Door de deskundige begeleiding en de ontspannen sfeer is het elke week weer iets om naar uit te kijken. Als je zelfstandig aan de slag wilt met het maken van meubels is het een zeer goede investering. De praktijkopleiding meubelmaken heeft een doordachte opbouw waardoor je in de loop van het jaar vertrouwd raakt met de belangrijkste technieken en met de verschillende machines die bij het meubelmaken worden gebruikt. Ik wens De Schrijn veel succes en mij zien ze vast nog wel eens terug bij een vervolgcursus of een cursus meubels restaureren.

Peter van den Borne

Wat

De deeltijd meubelmakersopleiding voor volwassenen, het praktisch leerjaar meubelmaken, biedt u de mogelijkheid u zodanig te bekwamen in het meubelmaken dat u na dit jaar zelfstandig meubels kunt maken van massief hout. Natuurlijk wordt u in een jaar geen volleerd houtbewerker of meubelmaker. Het is ons streven dat u via onze opleiding voldoende vertrouwen opbouwt in uw eigen vaardigheden en kennis zodat u na het leerjaar op eigen kracht uw weg kunt vinden in het meubelmakersvak.

Programma

Gedurende 40 weken, 1 dag in de week, bieden wij u een totaal programma. U krijgt overzicht over hoe het meubelmakersvak begint bij de boom en eindigt bij de afwerking van een werkstuk. Het praktisch leerjaar meubelmaken bestaat uit een cursusgroep van maximaal 9 personen.

Programma meubelmaker opleiding

Certificering

Als afsluiting van het jaar ontvangt u van ons een certificaat waarop beschreven staat welke technieken en theorie er behandeld zijn.

Voor wie

Voor iedereen die zich op intensieve wijze wil bekwamen in het maken van meubels. Voor iedereen die nauwkeurig wil leren werken en de fijne kneepjes van het fijne houtbewerken wil leren.

Waar

Het praktisch leerjaar meubelmaken wordt gegeven in de werkplaats van meubelmakerij De Schrijn te LANGBROEK (provincie Utrecht).

Voor cursisten die van ver komen zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt van onze werkplaats. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de avond voor het praktisch leerjaar alvast afreizen naar Langbroek, zodat u de volgende ochtend uitgeslapen en fris aan het leerjaar kunt beginnen. Als u interesse hebt in de overnachtingsadressen kunnen we u deze per e-mail toesturen.

Wanneer

Januari 2019 gaan we van start met een praktisch leerjaar meubelmaken op de woensdag van 08:30 uur tot 15:00 uur en een praktisch leerjaar op de donderdag van 08:30 uur tot 15:00 uur.

Kosten

De kosten voor een praktisch leerjaar meubelmaken van 40 dagen (januari 2019) bedragen € 5.350,00 inclusief materiaal, syllabus, een basisset gereedschap, het boek "Constructies voor de fijne houtbewerking" en 21% BTW. Kosten voor het eindwerkstuk worden achteraf berekend en verrekend.

Het is mogelijk om het cursusgeld in 3 termijnen te betalen, zie hiervoor de specificatie van de kosten die u hieronder als pdf-bestand kunt downloaden.

Bij eventuele offerte en facturering via uw werkgever brengen we € 50,00 administratiekosten in rekening.

Cursuskosten aftrekbaar

In veel gevallen is het mogelijk om de gemaakte kosten voor het praktisch leerjaar af te trekken van de belasting. Voor vragen over aftrekbaarheid kunt u het beste contact opnemen met uw accountant.

Informatie "Studiekosten of andere scholingsuitgaven"

Rooster

Get AdobeReader

Het rooster van de praktijkopleiding meubelmaken kunt u als pdf-bestand downloaden.
 
Rooster praktijkopleiding meubelmaken september 2018
 
Rooster praktijkopleiding meubelmaken januari 2019

Informatieve bijeenkomst

Om u uitgebreid te kunnen informeren organiseren we voor geïnteresseerden een oriënterende bijeenkomst.

Informatieve bijeenkomst praktisch leerjaar meubelmaken

Aanmelding

Het aanmeldformulier voor het praktisch leerjaar meubelmaken kunt u online invullen.

Aanmeldingsformulier praktisch leerjaar meubelmaken