Praktijkopleiding tot meubelmaker, het praktisch leerjaar meubelmaken

Bekijk de filmpjes over onze praktijk opleiding meubelmaken.

Vakmanschap is meesterschap

Droom in uitvoering

Werken aan eindwerkstuk

Meubelmaken in de huidige tijd

Onder de rubriek "Meubelmaken in de huidige tijd" schetsen we een beeld van wat oud-leerlingen doen met hetgeen ze geleerd hebben bij De Schrijn. We volgen en interviewen oud-leerlingen van de cursussen en praktijkopleidingen meubelmaken.
 
Interviews oud-leerlingen

Praktijkopleiding meubelmaken
 

De praktijkopleiding meubelmaken heeft mijn al hoge verwachtingen ruim overtroffen. Mijn kennis van hout, houtbewerkingstechnieken en ontwerp-overwegingen is er met sprongen op vooruit gegaan. Om elke week een dag met mijn handen en hout te werken was inderdaad net zo bevredigend als ik had gehoopt, zeker ook dankzij de leuke mede cursisten en de erg goede docenten die me met humor en geduld hebben bijgestaan. Daarnaast ben ik er achter gekomen dat ik met houtbewerken -in deeltijd- professioneel aan de slag wil gaan en is het me gedurende het jaar gelukt een werkplek te vinden bij een meubelmakerscollectief. Mijn leerproces is nog lang niet afgelopen, maar dankzij de praktijkopleiding heb ik wel heel veel meegekregen om nu in eerste instantie zelf door te kunnen en willen gaan.

Taco van der Harst

Wat

De deeltijd meubelmakersopleiding voor volwassenen, het praktisch leerjaar meubelmaken, biedt u de mogelijkheid u zodanig te bekwamen in het meubelmaken dat u na dit jaar zelfstandig meubels kunt maken van massief hout. Natuurlijk wordt u in een jaar geen volleerd houtbewerker of meubelmaker. Het is ons streven dat u via onze opleiding voldoende vertrouwen opbouwt in uw eigen vaardigheden en kennis zodat u na het leerjaar op eigen kracht uw weg kunt vinden in het meubelmakersvak.

Programma

Gedurende 40 weken, 1 dag in de week, bieden wij u een totaal programma. U krijgt overzicht over hoe het meubelmakersvak begint bij de boom en eindigt bij de afwerking van een werkstuk. Het praktisch leerjaar meubelmaken bestaat uit een cursusgroep van maximaal 9 personen.

Programma meubelmaker opleiding

Certificering

Als afsluiting van het jaar ontvangt u van ons een certificaat waarop beschreven staat welke technieken en theorie er behandeld zijn.

Voor wie

Voor iedereen die zich op intensieve wijze wil bekwamen in het maken van meubels. Voor iedereen die nauwkeurig wil leren werken en de fijne kneepjes van het fijne houtbewerken wil leren.

Waar

Het praktisch leerjaar meubelmaken wordt gegeven in de werkplaats van meubelmakerij De Schrijn te LANGBROEK (provincie Utrecht).

Voor cursisten die van ver komen zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt van onze werkplaats. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de avond voor het praktisch leerjaar alvast afreizen naar Langbroek, zodat u de volgende ochtend uitgeslapen en fris aan het leerjaar kunt beginnen. Als u interesse hebt in de overnachtingsadressen kunnen we u deze per e-mail toesturen.

Wanneer

Januari 2019 gaan we van start met een praktisch leerjaar meubelmaken op de woensdag van 08:30 uur tot 15:00 uur en een praktisch leerjaar op de donderdag van 08:30 uur tot 15:00 uur.

Kosten

De kosten voor een praktisch leerjaar meubelmaken van 40 dagen (januari 2019) bedragen € 5.350,00 inclusief materiaal, syllabus, een basisset gereedschap, het boek "Constructies voor de fijne houtbewerking" en 21% BTW. Kosten voor het eindwerkstuk worden achteraf berekend en verrekend.

Het is mogelijk om het cursusgeld in 3 termijnen te betalen, zie hiervoor de specificatie van de kosten die u hieronder als pdf-bestand kunt downloaden.

Bij eventuele offerte en facturering via uw werkgever brengen we € 50,00 administratiekosten in rekening.

Cursuskosten aftrekbaar

In veel gevallen is het mogelijk om de gemaakte kosten voor het praktisch leerjaar af te trekken van de belasting. Voor vragen over aftrekbaarheid kunt u het beste contact opnemen met uw accountant.

Informatie "Studiekosten of andere scholingsuitgaven"

Rooster

Get AdobeReader

Het rooster van de praktijkopleiding meubelmaken kunt u als pdf-bestand downloaden.
 
Rooster praktijkopleiding meubelmaken september 2018
 
Rooster praktijkopleiding meubelmaken januari 2019

Informatieve bijeenkomst

Om u uitgebreid te kunnen informeren organiseren we voor geïnteresseerden een oriënterende bijeenkomst.

Informatieve bijeenkomst praktisch leerjaar meubelmaken

Aanmelding

Het aanmeldformulier voor het praktisch leerjaar meubelmaken kunt u online invullen.

Aanmeldingsformulier praktisch leerjaar meubelmaken

 

Praktijkopleiding tot meubelmaker